Chevrolet Corvette Stingray!

Chevrolet Corvette Stingray!

Het grootste nieuws dat Chevrolet uitbracht met de introductie van de Chevrolet Corvette Stingray uit 1966, waren de "Big Block" 427 kubieke-inch motoren. Dit gebeurde zelfs nadat het management van GM een decreet had uitgevaardigd dat geen enkele autolijn kleiner dan een model op ware grootte een motor van meer dan 400 kubieke inch zou vervoeren.

En dat werd pas mogelijk nadat rivaal Ford en Carroll Shelby de Cobra met zijn 427 kubieke inch V8-motor uitbrachten, van mening waren veranderd.

De nieuwe 427 big-block-motor kwam in twee opties, de L36, die een hydraulische nokkenas had met 390 pk bij 10,25:1 compressie, en de L72, die oorspronkelijk werd geschat op 450 pk, maar administratieve beslissingen hadden geen betrekking op eventuele wijzigingen in de motor had ze opnieuw beoordeeld tot 425 pk, met 11: 1 compressie, grotere inlaatkleppen, een grotere Holley carburateur met vier cilinders, aluminium spruitstuk en mechanische klepstoters. Beide 427 Corvettes met deze motoren werden geleverd met de nieuw vormgegeven koepelkap om op de veel grotere big block-motor te passen.

Qua looks is het een prachtige auto met bijzondere vormen. Du Parc heeft de eer om deze auto in de showroom te hebben staan.

Heeft u interesse?

Neem contact met ons op of kom langs in de showroom.

Du Parc appointment

Bericht is verstuurd, wij nemen contact met u op ter bevestiging van de afspraak