De Lamborghini Urus Perfomante!

Nu bij Du Parc Oisterwijk; De nieuwe Range Rover 2023!

De Lamborghini Urus Performante is stiekem echt een bruut apparaat met nauwelijks extra vermogen. Toch willen we deze hebben!
Nu weet je bij de Huracán dat Perfomante staat voor meer vermogen in combinatie met een lager gewicht. Nou, dat is gelukt maar in beide gevallen niet zo extreem als je mag verwachten. Het gewicht daalde namelijk met 47 kilogram. Een standaard Urus weegt weeft zo’n 2.200 kilogram, dus deze weegt dan 2.153 kg. 


De Peromante heeft 666 pk en het koppel is met 850 Nm gelijk aan dat van de normale Urus. Qua prestaties scheelt het dan ook bijna niets, want de topsnelheid is gelijk gebleven: 306 km/u. Wel is de sprint ietsje sneller achter de rug: 3,3 seconden in plaats van 3,6.

Het grootste verschil is het chassis. Lamborghini heeft het luchtveringsysteem overboord gegooid. Weg. In plaats daarvan heeft de Urus Performante stalen veren! Als je een sportieve auto hebt, is dat het beste. Met luchtvering gaat er vaak erg veel informatie verloren. Het is zwaar, onderhoudsgevoelig en qua gevoel is het altijd een tikkeltje kunstmatig. Niet erg in een grote limo of SUV, maar in een sportieve auto wil je stalen veren. Ook leuk, Lamborghini zegt dat je de veelspaaks-velgen in slechts 22 inch moet bestellen, die zijn namelijk het lichtst. Wil je opvallen is 23 inch overigens gewoon mogelijk. Optioneel kun je Pirelli P Zero Trofeo R-banden bestellen. Deze worden specifiek voor deze auto gebouwd.

 

-- AutoBlog -- 

Du Parc appointment

Bericht is verstuurd, wij nemen contact met u op ter bevestiging van de afspraak